'Bursa'da 3 fırından biri kaçak'

'Bursa'da 3 fırından biri kaçak'

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç, Bursa’da her 3 fırından birinin kaçak olduğunu belirterek, 'Merdiven altı fırınlar insan sağlığını tehdit ediyor' dedi.

A+A-
Bursa"da ruhsatlı olarak ekmek üretimi yapan fırıncılar, merdiven altı fırıncılık yapanlara karşı çalışma başlattı.

Belediyenin denetim eksikliğini göstererek 2 yıl önce hukuki yollara başvuran fırıncılar, davanın sonuçlanmasını bekliyor. Merdiven altı fırınlar dolayısıyla diğer fırınların kapasitesini azalttığını dile getiren Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç, 285 ruhsatlı fırının bulunduğu Bursa"da 145 adet de kaçak fırının da çalıştığını kaydetti. Kaçak fırınların sektörü olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Andiç, belediyenin denetim eksikliğinden şikayetçi olduklarını vurguladı.

Mahalle fırınlarının merdiven altı gibi olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya çalıştığını kaydeden Andiç, “Şu an Bursa"da 3 fırından biri ruhsatsız. Denetim eksikliği var. Belediyeler bu konuda duyarsız kalıyor. Merdiven altı işletmelere dur denilmeli” dedi.

“APARTMAN ALTINDAKİ FIRINLAR TEHLİKE SAÇIYOR”

Bursa"da hala eski binaların altlarında fırıncılık yapıldığını anlatan Andiç, “Van depreminde bu gerçeği bir kez daha görmüştük. Apartman altlarında fırın olmaz. Ama açanlar var. Bu binaya zarar veriyor. Ama kimileri yönetmeliğe aykırı olarak 15-20 bin TL masraf harcayarak fırın açıyor. Bazı fırınlar da bu işe servet harcıyor. 2 milyon TL masraf açıp fırıncılık yapan ile 15 bin TL para harcayıp işleten de var. Bu ortamda kaliteyi ve hijyeni nasıl sağlayacaksınız” şeklinde konuştu.

"MARKETLER FIRINCILARIN TAKİBİNDE"

Yönetmeliklere aykırı olarak marketlerle ilgili davanın 2-3 ay önce açıldığını dile getiren Andiç, “AVM içinde bin metrekare market varsa fırın açabilir. Bununla ilgili dava sürecimiz var. Şu anda 30"a yakın marketler bu işi yapıyor. Biz de onlar dava açtık. Bu memlekette hukuk varsa bu meseleyi çözeceğiz” şeklinde konuştu. İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.