Çavuşoğlu: ABD ile yapılacak görüşme ertelenebilir

Çavuşoğlu: ABD ile yapılacak görüşme ertelenebilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Menbiç konusunun ele alınacağı, 19 Mart'ta yapılacak görüşmenin ertelenebileceğini söyledi.

A+A-

Moskova'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov heyetleriyle birlikte görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası iki bakan kameralar karşısına geçti. Çavuşoğlu basın toplantısında, ABD'yle 19 Mart tarihinde yapılacak toplantının ertelenebileceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Yeni Dışişleri Bakanı (Mike Pompeo) ile aynı anlayışla çalışmak isteriz” diye konuştu.

‘AMAÇ SURİYE TOPRAKLARINI İŞGAL ETMEK DEĞİL'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şöyle dedi: “Suriye'nin doğusu olsun batısı olsun biz her yerde Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Zeytin Dalı operasyonunun amacı bu bölgedeki ülkemize tehdit oluşturan teröristleri etkisiz hale getirmektir. Gittiğimiz her yerde sivillere destek veriyoruz. Operasyonun amacı Suriye topraklarını işgal etmek değil.”

ABD ve Türkiye'nin Menbiç üzerinde anlaştığı ve YPG'lilerin bölgeden çekileceği iddia edilmişti. Çavuşoğlu'nın 19 Mart tarihinde Washington'a giderek Menbiç görüşmelerinin yapılması bekleniyordu. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı dün görevden aldı.

‘S-400'LERİN TESLİMATI HIZLANACAK'

İki dışişleri bakanının yaptığı basın açıklamasında S-400'ler de gündeme geldi. Çavuşoğlu, “S-400'leri ne kadar çabuk alırsak o kadar iyi” ifadelerini kullanırken, Lavrov, “S-400'lerin teslimatını hızlandıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.