Çavuşoğlu: Afrin harekatı mayısa kadar biter

Çavuşoğlu: Afrin harekatı mayısa kadar biter

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonunun mayıs ayına kadar biteceğini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Irak'a da sınır ötesi operasyon düzenleyeceğini açıkladı.

A+A-

Resmi temaslar gerçekleştirmek için Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Afrin'e yönelik operasyonun Mayıs ayına kadar biteceğini açıklarken Irak'a da sınır ötesi operasyon yapılabileceğini belirtti. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Irak ile görüş birliği var, PKK operasyonu Irak seçimleri sonrası. O dağlardan da Türkiye'deki gibi PKK temizlenmeli. Süleymaniye ve Kerkük içine kadar indiler, girdiler. Irak devleti ile beraber yapılması konusunda İbadi ile fikir birliği içindeyiz. Irak yönetimi, ülkesini tüm terör örgütlerinden temizlemek istiyor. Irak içinde de kanton benzeri durumlar oluşturmaya başladı PKK, en az Bağdat kadar hatta daha çok IKYB için tehdit.”

Çavuşoğlu, “Afrin devam ediyor olursa Türkiye mayısta hem Irak'ta hem Suriye'de mi operasyon yapıyor olacak” sorusu üzerine “Zeytin Dalı harekatı mayıs ayına kadar biter Türkiye'nin her iki harekatı da eşzamanlı yapabilecek kapasitesi var” dedi.

‘SALİH MÜSLİM İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ İLETİLDİ'

Çavuşoğlu eski PYD Eşbaşkanı Salih Müsilim'e ilişkinse “Salih Müslüm'ün İsveç'in başkenti Stockholm'de olduğu bilgisini aldık. İsveç'e geçici tutuklama talebi bir nota ile İsveç'e iletildi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.