'Cezaevlerinde kaç çocuk var?'

'Cezaevlerinde kaç çocuk var?'

Adalet Bakanlığı verilerine göre Temmuz 2017 itibariyle cezaevlerinde annesinin yanında kalan 0-6 yaş grubu çocuk sayısı 668.... CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu cezaevlerindeki çocukları Meclis gündemine taşıdı.

A+A-

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile Maltepe Cezaevi'nde kalan bir yaşındaki Miraz bebeğin geçen hafta koğuşta düşerek başını beton zemine çarpması sonucu hastanelik olması, bir kez daha anneleriyle birlikte cezaevlerinde kalan çocukların durumunu gündeme getirdi. Baba Cengiz Zaza Akbaba, “Cezaevinde büyüyen 668 bebeğin durumu için aylardır yetkililere çağrı yapıyoruz, yetkililerden bir ses yok” demişti.

Adalet Bakanlığı verilerine göre  2017 Temmuz ayı itibariyle cezaevlerinde annesinin yanında kalan 0-6 yaş grubu çocuk sayısı 668… Bu çocukların  249'u ise bir yaşının altında. Cezaevlerinde annesinin yanında kalan çocukların sayısının son üç yılda ikiye katladığına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 BAŞBAKAN YILDIRIM'A SORULAR

Cezaevi koşullarının sağlık ve gelişim açısından çocuk yetiştirilmesi için uygun olmadığını belirten Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım'a şunları sordu:

– 2017 yılı ekim ayı itibariyle cezaevlerinde kaç çocuk anneleriyle birlikte tutulmaktadır?

– 2017 yılı ekim ayı itibariyle annelere isnat edilen suç, aldıkları ceza, eğitim durumları nedir?

-Cezaevinde annesiyle birlikte kalırken hayatını kaybeden çocuk var mıdır?

– 2017 yılı itibariyle cezaevine girdiğinde hamile olan kadınların sayısı kaçtır?

– Son on yılda cezaevinde kaç kadın doğum yapmıştır? Bu kadınlar arasında ölü doğum yapan var mıdır?

– Son on yıl içinde cezaevinde annesinin yanında kalırken 7 yaşına gelen çocukların kaçı akrabalarının yanına verilmiş kaçı devlet kurumlarında bakım altına alınmıştır?

(KAYNAK: GAZETEDUVAR)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.