CHP'li 9 belediyede daha inceleme

CHP'li 9 belediyede daha inceleme

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden alan İçişleri Bakanlığı'nın Muğla, Beşiktaş ve Şişli belediyelerinde de görevden almaya dönük özel teftiş başlattığı ortaya çıktı.

A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Man Adası belgeleri ve Rıza Sarraf tartışması sonrasında İçişleri Bakanlığı'nın belediye hamlesi sürüyor. Bakanlığın CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi ile CHP'li Beşiktaş ve Şişli belediyelerinde görevden almaya dönük ‘özel teftiş' başlattığı öğrenildi.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de önceki gün görevden alınmıştı.

Bu kapsamda Mülkiye Teftiş Kurulu'ndan ikişer müfettiş görevlendirildi. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda, belediye başkanlarının görevden alınıp alınmamasına karar verilecek.
Ayrıca CHP'li Beşiktaş, Şişli, Maltepe belediyelerinin de aralarında bulunduğu altısı CHP'li ikisi AK Partili sekiz belediye ile ilgili de mülkiye müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda ‘özel teftiş' başlatılıp başlatılamayacağına karar verilecek.

İçişleri Bakanlığı daha önce 93'ü BDP, sekizi de ‘FETÖ' kapsamında 101 belediye başkanını görevden almıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ‘metal yorgunluğu' sözlerinin ardından da AK Partili 6 belediye başkanı istifa etmişti./GazeteDuvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.