CHP'li belediyelere Adalet Yürüyüşü soruşturması

CHP'li belediyelere Adalet Yürüyüşü soruşturması

İstanbul Valiliği'den Şişli, Kadıköy ve Avcılar belediyelerine gönderilen yazılarda Adalet Yürüyüşü'ne katkı verdikleri için savunmalarını istedi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde yapılan Adalet Yürüyüşü'yle ilgili İstanbul'daki CHP'li belediyelere soruşturma açıldı.

Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün haberine göre soruşturma İstanbul Valiliği tarafından başlatıldı ve CHP'li belediyelerden, “yürüyüşe katkıda bulundukları ve destek verdikleri” gerekçesiyle savunma istendi. Yürüyüş sürecinde belediyelerin sağladıkları destek ve katkıların medyada haber olmasından hareket eden Valilik, Şişli, Kadıköy ve Avcılar belediyelerine gönderdiği yazılarda, “Yürüyüşe maddi kaynak sağladıkları, maddi katkılarda bulundukları, belediye kaynaklarını aktardıkları”suçlamalarını yöneltti. Valilik yazısıyla belediyelerden savunma istendi. Başlatılan idari soruşturmanın adli soruşturmaya dönüşüp dönüşmeyeceği ise belli değil.

‘PANİK HALİNİN GÖSTERGESİ'

CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun da soruşturmayı doğruladı. Yürüyüşün bir CHP etkinliği değil, toplumsal bir hareket olduğunu, farklı toplumsal kesimlerin katılıp destek verdiklerini ve bunun suç olmadığını belirten Torun şunları söyledi, “Adalet Yürüyüşü, CHP'nin tekelinde bir eylem değildir. Toplumsal bir eylem ve büyük yığınların kendiliğinden katıldıkları önemli bir adalet arayışıdır. Şimdi iktidar, bu yürüyüşün yarattığı büyük toplumsal harekete duyduğu kızgınlığı belediyelerden çıkarmaya çalışıyor. Bu kabul edilemez. Bu soruşturmalar, iktidarın yakalandığı panik halinin açık bir göstergesi.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.