CHP'li Erdoğdu'dan Demirtaş açıklaması

CHP'li Erdoğdu'dan Demirtaş açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, Demirtaş'ın terörü bitirmek için samimi bir çaba yürüttüğünü söyledi. Erdoğdu, 'Samimi çabası yüzünden, terörü bitirme çabası yüzünden içeride olabilir' dedi.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, eski HDP Eşbaşkanı Selahattın Demirtaş'ın terörü bitirme çabasının samimi olduğunu, bu çaba yüzünden cezaevinde tutulduğunu söyledi.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın programında açıklamalarda bulunan Aydoğdu, Demirtaş'ın tutuklanmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:  “Demirtaş'ın terörü bitirme çabasını ve samimiyetini ben kendi adıma gördüğümü ve hissettiğimi düşünüyorum. O şiddet bitsin diye bir çaba gösterdiğini ve samimi bir adam olduğunu düşünüyorum. Samimi çabası yüzünden, terörü bitirme çabası yüzünden içeride olabilir. Demirtaş ile programlarımız ayrı, düşüncelerimiz ayrı ama ben Demirtaş'ın TBMM'de siyasetin içinde olması gerektiğini düşünüyorum ve terörü bitirmek için de gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum.”

‘MİLLETVEKİLLERİNİ HAPSE ATARAK SORUNU ÇÖZECEKLERİNE İNANANLAR'

Türkiye'de insanların kimlik siyasetiyle ayrıştırılmak istendiğini belirten Aydoğdu, şöyle dedi: “Kimki bu ülkede milliyetçilikleri kaşıyorsa; Türk veya Kürt milliyetçiliği yaparak bizi ayrıştırmaya çalışıyorsa bizi bölmek istiyor demektir. Milletvekillerini hapse atarak sorunu çözeceklerine inananlar geçmişte bunu yaparak sorunu çözmeyi düşünenlerin ne hale geldiklerini düşünsünler. Bu işlemleri yapanlar yaptıkları sırada kendilerini çok güçlü hissederler ama sonuçta tarih ırmağı bir vadide akar, bunların hepsi o tarih ırmağının içerisinde yuvarlanan kayalar gibi olacaklar, o gün çok utanacaklar.”

‘İSTEDİKLERİ KADAR KABUL ETMESİNLER ÖSO GERÇEĞİ BUDUR'

Afrin operasyonuna ilişkin de konuşan Aydoğdu, şunları söyledi: “Hükümetin dengesiz, yanlış, tutarsız, çıkarcı ama partizan çıkarcı ve mezhepçi politikasının sonucunu Afrin'de bizim Anadolu gençleri canlarını ödeyerek bu hataları düzeltmeye çalışıyorlar. Yapılması gereken ta başında Suriye'de bu savaşın çıkmasını engellemeye çalışmaktı, oranın demokratikleşmesine yardımcı olmaktı. Ama biz ÖSO denen bir grupla ki ÖSO'nun kökü El Nusra'dır, El Kaide'dir, IŞİD'dir, istedikleri kadar kabul etmesinler ÖSO gerçeği budur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.