CHP'li Yılmaz'dan Demirtaş ziyareti

CHP'li Yılmaz'dan Demirtaş ziyareti

CHP'li Öztürk Yılmaz, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti.

Öztürk Yılmaz ziyaret sonrası paylaştığı görüntülü mesajında, “Cezaevleri şartları ne olursa olsun özgürlüğünden mahrum kalmış oluyor. Tutuklu daha yargılanması bitmedi. Bir an önce yargılanmasının tamamlanıp serbest kalmasını arzu ediyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki tutukluluk esasen bir esarete dönüşüyor” diye konuştu.

Yılmaz şunları dile getirdi:

Edirne'de Kapalı Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettim.

Cezaevi şartları ne olursa olsun sonuçta özgürlüğünden mahrum durumda ve tutuklu bulunuyor. Henüz daha yargılanması bitmedi. Bir an önce yargılanmasının tamamlanmasını ve serbest kalmasını istiyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki tutukluluk esarete dönüşüyor. İnsan hayatı ve bütün enerjisi tutuklu olmaları sebebiyle boşa gidiyor.

Biz hiçbir zaman tutuklu gazeteci ve milletvekillerinin bu şekilde cezaevlerinde olmalarını arzu etmiyoruz.

Bugünkü ziyaretimde de kendisine bu konuda hem moral olması için hem de destek olmak için burdaydık. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istediğimizi vurguladık. Umuyorum bir an önce ailesine kavuşur, iki çocuğuna kavuşur ve özgürlüğüne kavuşur. İnşallah artık bu zillet biter. Umarım bu düzen değişir, bu baskı biter. Edirne'den saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.