Çin’de kimya tesisinde patlama: 47 ölü, 640 yaralı

Çin’de kimya tesisinde patlama: 47 ölü, 640 yaralı

Çin'de bir kimya tesisinde meydana gelen patlamada en az 47 kişi öldü. 640 yaralının arasında, yakındaki bir yuvada bulunan çocuklar da var.

A+A-

Çin'in doğusundaki Ciangsu eyaletindeki bir kimya tesisinde meydana gelen patlamada en az 47 kişi hayatını kaybetti. 640'dan fazla kişi de yaralandı. Patlamada, tesisin yakınında bulunan bir yuvadaki çocuklar da yaralandı.

Patlama, Yançıng kentinde bulunan Jiangsu Tianjiayi Chemical Co. Limited şirketine ait zirai ilaçlar üreten kimya tesisinde meydana geldi. Patlamanın tesisteki bir fabrikada yangın çıkması sonrası meydana geldiği, yangının sanayi bölgesindeki diğer fabrikalara da yayıldığı belirtiliyor.

32 yaralının durumunun kritik olduğu, şirketin bazı üst düzey yetkililerinin de tedavi altında olduğu açıklandı. Yangın sonrasında yakındaki yerleşim bölgesinden tüm sakinler tahliye edildi.

Resmi ziyaret kapsamında İtalya'da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise tüm acil önlemlerin alınması çağrısında bulunarak, olaydan ders çıkarılması gerektiğini dile getirdi. (Dış Haberler)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.