Cizre’de yaralıların olduğu bodrumda bekleyen Tunç anlattı

Cizre’de yaralıların olduğu bodrumda bekleyen Tunç anlattı

Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, yaralıların bulunduğu evdeki durumu anlattı. Tunç, “İçlerinde en tecrübelisi benim ama elimden bir şey gelmiyor. Dışarı çıkıyorsun vuruluyorsun, evde kalıyorsun bombalanıyorsun,” dedi ve tahliye için yardım bekled

A+A-

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın  Cizre ilçesinde bir binada mahsur kalan  24 yaralı 4 gündür hala alınmayı bekliyor.

Yaralılar arasındaki 13 yaşındaki kız çocuğunun durumu ciddiyetini koruyor.

Öte yandan yaralıları almak için harekete geçen 15 kadın ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız emniyet tarafından engellendi.

İki ölüm haberi

İlçeden iki ayrı ölüm haberi daha geldi. Cudi Mahallesi'nde Selim Turay adlı kişi açılan ateşte hayatını kaybetti. Aynı mahallede bulunan kimliği belirlenemeyen bir erkeğe ait cenaze de Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

“Tahliye için yardım bekliyoruz”

Cizre'de yaralıların bulunduğu evdeki bodrum katında bekleyenlerden Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, Rusyanın Sesi radyosuna (RS FM) konuştu.

Mehmet Tunç, taleplerinin henüz kabul edilmediğini anlattı ve “Hâlâ bodrum katındayız tahliye için yardım bekliyoruz” dedi.

Tunç, ​”Buradaki olayları anlatmak için burada olmak lazım. Bir evdeyken bombanın patlaması ve bize katılanlarla beraber 4-5 gün önce 28 yaralıydık. Maalesef sağlık ihtiyaçlarını gideremediğimiz için 4 kişi hayatını kaybetti. Cenazeler kaldığımız evin içinde. Battaniyelere sardık. Yavaş yavaş kokuyorlar. Havasızlıktan zaten yaşanılmıyor” diye konuştu.

“İçlerinde en tecrübelisi benim ama elimden bir şey gelmiyor” diyen Tunç şunları söyledi:

“Elimiz kolumuz bağlı. Dün Selami Yılmaz adlı kişinin ayağını kayışla bağladım, morardı. Bırakıyorum kan akıyor. Çocuğu kan kaybından kurtaramadım. Kendimi onun katili olarak görüyorum. Dışarı çıkıyorsun vuruluyorsun, evde kalıyorsun bombalanıyorsun.”

“Benden yaralıları taşımamı istiyorlar”

Yaralıların alınması için girişimlerin olduğuna dikkati çeken Tunç, HDP'li heyetin İçişleri Bakanlığı ile görüşmesi sonrası kendisinden yaralıları taşımasının istendiğini söyleyerek, “Bu mümkün değil” dedi.

Tunç, “İçişleri Bakanlığı Vali'yi aramış, o binaya dikkat edin yıkılırsa hepimiz altında kalırız demiş. Şimdi yıkılmasın diye binayı değil de çevresini bombalıyorlar. 5 katlı bir bina zaten ilk 3 katı yerle bir oldu. Benden de yaralıları sırtımda taşıyıp aşağı doğru getirmemi istiyorlar. Nasıl yapayım? Kurşun izleri var, mermi parçaları var” diye konuştu.İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.