Cizre, öldürülen sivillerini uğurladı

Cizre, öldürülen sivillerini uğurladı

Cizre’de sokağa çıkma yasağında öldürülen 16 kişi bugün yan yana toprağa verildi. Cenazeye çevre il ve ilçelerden de birçok yurttaş katıldı.

A+A-

Cizre'de 9 gün süren sokağa çıkma yasağında öldürülen 21 kişiden 16'sının cenazeleri bugün toprağa veriliyor. Cenazeye on binlerce yurttaş katıldı.

Öldürülen 5 yurttaş olaylar sırasında defnedilirken, otopsileri daha önce tamamlanıp Cizre Devlet Hastanesi'nde bekletilenler ile Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki diğerlerinin otopsilerinin bugün tamamlanması sonrası Cizre'ye getirilenlerin isimleri şöyle:

Mehmet Emin Levent (21), Sait Çağdavul (19), Muhammed Tahir Yaramış (35 günlük), Cemile Çağırga (13), Osman Çağlı (18), Meryem Süre (53), Özgür Taşkın (20), Seyit Eşref Erdin (60), Zeynep Taşkın (18), Maşallah Edin (35), Sayit Nayici (17), Selman Ağar (10), Bünyamin İrci (15), Mehmet Dikmen (70), Mehmet Erdoğan (75) ve Mehmet Emin Açık'ın (70).

Cenaze konvoyunun karşılanmasının ardından cenaze araçlarının arkasında Yafes Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Buradan Newroz alanına ulaşması ile birlikte burada öldürülenler için tören düzenlendi ve ardından toprağa verildi.imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.