Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Demirtaş talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Demirtaş talebi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davaya müdahillik talebinde bulundu.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 9 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır'da yaptığı konuşmada 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

 Figen Yüksekdağ'ın vekilliğini düşüren olay

Demirtaş, Diyarbakır 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, İstanbul'da iki ayrı davanın duruşmasına katılacağı gerekçesiyle gelmedi. Duruşmada ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Dr. Hüseyin Aydın'ın davaya müdahil olma talebiyle gönderdiği dilekçe okundu. Duruşmada söz hakkı alan Demirtaş'ın avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının gönderdiği dilekçeyi incelemek ve buna karşı beyanda bulunmak için süre talep etti. Ara kararlarını açıklayan mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahillik talebinin, Demirtaş'ın avukatlarının beyanı alındıktan sonra değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.