Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı yeni bir görev istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı yeni bir görev istedi

Erdoğan, 'Diyanet İşleri Başkanı başka bir görev istedi' dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretlerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Körfez ülkeleriyle yaptığı görüşmelerin başarılı geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizinin çözümünü ele aldıklarını belirtti. Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman'a krizin çözümü konusunda kendilerinden büyük beklentileri olduğu söylediğini aktardı. Görüşmelerde ikili ilişkilerin de değerlendirildiğini kaydeden Erdoğan, Suudi Arabistan veliaht prensiyle de bir araya geldiklerini kaydetti.

İsrail'in, Harem-i Şerif'teki uygulamalarını eleştiren Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

– Kudüs'ü muhafaza için kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın zirve dönem başkanı olarak bir kez daha İsrail'i hukuka, yerleşik teamüllere ve insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. İsrail'in tutumu bölgeye zarar veriyor. Namaz kılmaya gelen Müslümanlarla teröristlerin bir tutulması kabul edilemez.

– (Türkiye'nin Katar'daki üssüyle ilgili bir soru üzerine) Üs konusu gerek Suudi Arabistan da gerekse Kuveyt'te gündeme gelmedi. Tabi Katar ziyaretinde gündeme geldi. Suudi Arabistan'la görüşmede beklentilerimizi çok açık ve net olarak, hem Kral Faysal'a hem de veliaht prense ilettik. Bizim beklentimiz İslam dünyasında birliğin bozulmasına izin vermemek, Irak ve Suriye'de toprak bütünlüğünün korunmasını sağlamak. Beklentilerimizin takipçisi olacağız.

– (Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevden iddiası) Diyanet İşleri Başkanı'nın görev alınması diye bir şey yok. Diyanet İşleri Başkanı başka bir görev istedi. Başbakan'la konuyu görüşeceğiz.

– (“Türkiye'nin S-400 alması endişe verici olur” açıklaması) Neden endişe verici olsun? Patriot ya da başka silahlar kullanınca endişe verici değil de, S-400 kullanınca niye endişe verici? Zaten S-400 füze sistemlerinin satın alınması konusunda son aşamaya geldik. Türkiye artık geleceğine yönelik güvenlik simülasyonlarını buna göre belirliyor./GazeteDuvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.