Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur kanunu değişsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur kanunu değişsin

Erdoğan, memur kanunun değişmesini isteyerek 'Devlete kapağı bir atayım ondan sonra para pul derdim olmaz. Mantık bu mu, mantık bu. Onun için ne diyoruz? Bu memur kanunun değişmesi lazım. Niye, hakkını veren çalışan devam etsin' diye konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur kanunun değişmesini isteyerek "Devlete kapağı bir atayım ondan sonra para pul derdim olmaz. Mantık bu mu, mantık bu" ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda yaptığı konuşmasında Erdoğan, çocuklarına memuriyetten uzak durmaları yönünde tavsiyede bulunduğunu belirterek, "Kamu görevi elbette önemlidir. Gerçek potansiyelin ortaya konmasına engeldir. Kamuda belirli bir sistem var. Ne kadar çalışkan, cesaretli olursanız olun belli bir kalıba zorla sokar. Esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere emeklerinin alın terlerinin karşılığını almaya daha yakın. Elbette rızkı veren Allah'tır. Gençlerimiz rızıklarını illa devlet kapısında değil, birikim ve ilgilerinin olduğu alanlarda aramalarını tavsiye ediyorum" dedi.

'BU MEMUR KANUNUN DEĞİŞMESİ LAZIM'

Erdoğan, memur kanunun değişmesi gerektiğini belirterek, "Devlete kapağı bir atayım ondan sonra para pul derdim olmaz. Mantık bu mu, mantık bu. Onun için ne diyoruz? Bu memur kanunun değişmesi lazım. Niye, hakkını veren çalışan devam etsin. Ama çalışmıyorsa millet ve devlet onları sırtında taşımaya mecbur kalmasın. 15 Temmuz'da bunu yaşamadık mı? 15 Temmuz'dakiler bunlar değil mi? Yedirdik, içirdik bombaları onlar yağdırdı bize" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.