Dağdan kopan kaya parçası evin üzerine düştü

Dağdan kopan kaya parçası evin üzerine düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir evin üzerine dağdan kopan kaya parçası düştü.

A+A-

fotoicİlçeye 34 kilometre mesafede, İran sınırındaki Onbaşılar köyünün Ağaçlı mezrasında yaşayan Cindal ailesinin evde olduğu sırada dağdan kopan büyük bir kaya parçası, duvarı yıkarak mutfağa kadar yuvarlandı.

Düşen kaya parçası nedeniyle evde hasar oluşurken, o sırada ailenin başka bir odada bulunması can kaybı ve yaralanmayı önledi. Evin mutfak ve oturma odasındaki eşyaların büyük kısmı kullanılamaz hale geldi.

Ev sahibi Nursel Cindal, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yaşandığın sırada iki çocuğu ile yan taraftaki odada bulunduğunu belirterek, "Bir anda büyük bir gürültü duyduk. Evin dışına kaçmaya çalıştık ve ilk başta hiçbir şey anlayamadık. Sonra bu kötü manzarayla karşılaştık" diye konuştu.

Kış mevsiminde mağdur olduklarını, yetkililerden yardım beklediklerini anlatan Cindal, evinin büyük kısmının zarar gördüğünü, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Köy Muhtarı Pervizhan Beşer de olayda herhangi bir can kaybının yaşanmamasının tek teselli kaynakları olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Özellikle evde televizyon ile buzdolabı dahil olmak üzere birçok eşya zarar görmüş. Sağ olsun köylüler hemen ailenin yardımına koşmuş. Ailenin maddi durumu çok kötü. Evlerini onaracak durumda değiller. Zaten ev sahibi yaz aylarında çobanlık yaparak geçimini sağlıyor. Başta kaymakamlığımız olmak üzere tüm yetkilerden yardım bekliyoruz. Kaymakamımız bu konularda çok duyarlı. Bugüne kadar vatandaşlarımızın yaşadığı her mağduriyeti giderdi."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.