Daha fazla enerji için 6 adım

Daha fazla enerji için 6 adım

Bazen adım atacak bile haliniz olmaz. Kendinizi daha enerjik hissetmeniz için aşağıdaki ipuçlarını kullanabilirsiniz.

A+A-
Beyninizi çalıştırın - ekrandan uzaklaşın
Eğer her günü, koltuğa yayılıp televizyonun karşısında geçirerek sona erdiriyorsanız yalnız değilsiniz. Pek çok insan televizyon izlemenin dinlendirici bir eylem olduğunu düşünüyor. Ancak televizyon izlemek aslında yorucu. Ve yaşınız ilerledikçe televizyondan izlediklerinizi sizi daha fazla strese sokar. Dinlenmek için beyninizi uyuşturmak yerine harekete geçirmelisiniz. Örneğin açık havada yapacağınız kısa bir yürüyüş bile kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.

Anlık çözümlerden uzak durun
Tabağınızdaki yiyeceklerin, gününüzü yorgun mu yoksa enerjik mi geçireceğinizi belirlemede çok önemli olduğunu söylememize gerek yok. Genel olarak beslenmenize özen göstermelisiniz. Örneğin güne kahve içerek başladığınızda kendinizi enerjik hissedebilirsiniz ancak bunu alışkanlık haline getirdiğinizde bağışıklığınız artar. Ani şeker yüklemesi de enerjinizi belli bir zaman sonra düşürür.

Egzersizi pas geçmeyin
Egzersiz yaparak enerji harcayarak daha fazla enerji depolarsınız. Fiziksel olarak aktif insanlar hareketsiz bir yaşam süren insanlardan çok daha enerjik ve zindedir. Egzersiz, sinir ileticileri uyarır, dopamin salgılanır ve daha enerjik hissedersiniz. Egzersiz yapmak için nefes nefese kalmanıza gerek yok. Yoga gibi daha sakin yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Müzik

Yapılan araştırmalara göre, müzik endişeyi giderir, kan basıncını düşürür, stres hormonlarının seviyesini azaltır. Müzik dinleyerek motivasyonunuzu da arttırırsınız. Yatmadan önce 45 dakika klasik müzik dinleyerek uykunuzu daha da konforlu hale getirebilirsiniz.

Sakin kalmaya bakın

Gün içindeki stres kaynakları, örneğin trafik, enerjinizi düşürür. Strese karşı ilk reaksiyon, kana karışan kortizol hormonudur ve kalp atışınız hızlanır, kaslarınız gerilir ve zihniniz alarm durumuna geçer. Derin nefes alarak ve bütün dikkatinizi nefesinize vererek rahatlamaya çalışın ve stresten uzak durun.

Mutlu insanlarla birlikte olun

Mutlu insanların enerjileri çok yüksektir. Olumlu duygularla enerjinizi arttırabilirsiniz. Örneğin, hayatınızda sahip olduğunuz ve sizi mutlu eden 5 şeyi bir kağıda yazıp şükredin. Bu listeyi tekrar okuduğunuzda gülümseyeceksiniz. Yapacağınız sıradan iyilikler de, örneğin birinin kapısını tutmak ya da selam vermek de olumlu hissetmenizi sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.