''Davutoğlu çözüm sürecine hiç inanmadı''

''Davutoğlu çözüm sürecine hiç inanmadı''

Tutuklamasına gerekçe olan davanın duruşmasının üçüncü gününde beyanlarına devam eden Demirtaş, eski Başbakan Davutoğlu'nun çözüm sürecine hiç inanmadığını söyledi.

A+A-

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sincan Cezaevi Yerleşkesinde görülen tutuklu olduğu davanın duruşmasında 3. güne girildi.

Duruşmayı çok sayıda HDP Milletvekilinin yanı sıra CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de izledi.

Demirtaş savunmasının üçüncü gününde fezlekelerde kendisine dönük suçlamalara yanıt vermeyi sürdürdü. Çözüm sürecini bitirdiği açıklanan 6-8 Ekim olayları ve Ceylanpınar'da öldürülen polislere değinen Selahattin Demirtaş dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun başarısız bir kitap yazsa da önemli bir akademisyen olduğunu ama siyasetçi olarak tam bir fiyasko olduğunu söyleyen Demirtaş, “Bu olaylarda neden bu kadar aceleciydi, neden yargıyı beklemedi. 1 saatte tüm bu vakaları nasıl çözdü? Bunları açıklamalı” dedi. 

Başbakan Davutoğlu'nun çözüm sürecine asla inanmamış bir siyasetçi olduğunu söyleyen Demirtaş, “Davutoğlu, Neo-Osmanlıcı üst emperyal devlet örgütlenmesi kafasında kurmuş basiretsiz bir siyasetçidir. Kürt halkına eşit bir bakışı yoktur. Tam savaş rantçılığı yapmış çözüm sürecinin bitirilmesine katkı yapmıştır” dedi.(Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.