Demirtaş: Aklı olan hükümet HDP ile kurduğu bağ üzerinden...

Demirtaş: Aklı olan hükümet HDP ile kurduğu bağ üzerinden...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de katliam yapan IŞİD'lilerin konuşmaması için bir bir temizlendiğini söyledi. Demirtaş, aklı olan hükümetin HDP üzerinden Avrupa ve Ortadoğu'yla bağ kurması gerektiğini söyledi.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

"Türkiye ittifak olarak Ortadoğu'da El Nusra ve İŞİD'i seçti bunlarla ittifak yapan bir hükümet meşru olarak görülmez" diyen Demirtaş, "Sahada da masadada olacağız derken, kaybettiğini söylemeye çekiniyorsun. Gaziantep'te bazı mahallelere devlet giremiyor. Katliam yapan IŞİD'liler bir bir temizleniyor konuşmasınlar diye. IŞİD ile iş yapıldığının en büyük göstergesi" ifadelerini kullandı.

"Aklı olan hükümet HDP ile kurduğu bağ üzerinden Avrupa'ya, Ortadoğu'ya açılır" diyen Demirtaş, bunun yerine HDP'nin terörist ilan edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Demirtaş'ın açıklamalarından başlıklar:,

ŞIRNAK HARİTADAN SİLİNDİ

Musul'da yeni bir süreç başladı. O coğrafyanın kadim hakları kendi hakkını ve hukukunu elde etmek için direnecekler. Biz işte ezilen bütün o halkların yanında olacağız. Allah direnen halkın, Peşmerge kuvvetlerinin yanında olsun. 

Şırnak haritadan silindi. Türkiye'nin 81 ili yok, 80 ili var. Şırnak haritadan silindi. Şehir nüfusunun yüzde 85'i şehri terk etti. 60 binden fazla Şırnaklı şehri terk etti. Şırnak ganimet karşılığında bir şirkete teslim edildi. Teslim edilen şirket oradaki eşyaları da ganimet olarak aldı. İnsanlar eşyalarını almaya gittiğini şirket vermedi.

80-90 VEKİL DARBEDEN HABERDARDI

80-90 vekil darbeden haberdardı. Bunların çoğunluğu AKP'dendi. Bunları şimdilik siyasi kriz çıkar diye açıklamıyorlar. Açıklasınlar hangileri darbeden haberdardı, hangisi başbakan olacaktı... Hesapları erken seçim, erken seçim yapıp aday göstermeyecekler. Siyasi kriz çıkmasın diye susuyorlar.

BAŞKANLIK TARTIŞMASI

İlla bir devlete başkan olacaksan Devlet Bahçeli'ye ol. Seçimin koşulları yok. Devletin tüm olanaklarıyla referandum çalışması yapacak, bunu engelleyecek tek kurum yok. Demokrasi sokaktadır. Böyle bir ortamda sandık sadece faşizmi meşrulaştırır. Erken seçim mi istiyorsunuz, OHAL'i kaldırın, kapattığınız televizyonları iade edin, mitingleri serbest bırakın. Diktatörlüğü sandıkla meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

İŞKENCE İDDİALARI

Darbeci diye tutuklanananlar gece gündüz işkenceye uğruyor, Adalet Bakanı destek veriyor. Bakanla birlikte cezaevlerine gidelim, işkence yoksa cezaevi çıkışında siyaseti bırakacağım. Haysiyeti varsa işkence varsa kendisi istifa etsin. Bu işkenceleri söylemeye dilimiz varmıyor, Diyarbakır Cezaevi'nde görülmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.