Demirtaş'ın savunması kitap oluyor

Demirtaş'ın savunması kitap oluyor

Demirtaş’ın üç günlük savunması kitap oluyor.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partinin eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın geçen hafta Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaptığı savunmanın kitaplaştırılarak dağıtılacağını açıklad. Buldan, “Demirtaş, üç gün boyunca demokrasinin, özgürlüklerin, hak arama mücadelesinin ne anlama geldiğini gösterdi. Herkesin okuması lazım” dedi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'e konuşan bulunan Buldan, “Sayın Demirtaş, uzun sürenin ardından yargılanmaya başlandı. Kendisi Türkiye siyasetinde önemli bir aktördür. Savunmasının Türkiye tarihine geçecek bir savunma olduğunu belirtmek isterim. Hukuki ve ahlaki anlamda AKP'yi yargılamıştır aslında. Sayın Demirtaş'ın kendisi de bir hukukçu. Hukukun nasıl ayaklar altına alındığını gösterdi ve Türkiye siyasetinin çürümüşlüğünü gözler önüne serdi” diye konuştu.

‘MEDYADA YETERİNCE YER BULMADI'

Demirtaş'ın savunmasının medyada yeterince yer bulmadığını söyleyen Buldan, “Sayın Demirtaş'ın savunmasının her kesime ulaşması gerekiyor. Böyle bir savunmanın herkes tarafından anlaşılması gerekiyor. Keşke üç günlük savunma sürecini Sayın Demirtaş ile ilgili o dosyaları hazırlayanlar ve operasyonu düzenleyenler de dinleyebilselerdi. Belki vicdanen yaptıkları yanlışların farkına varabilirlerdi. Ancak bu gerçekleşmediği için biz savunmaları insanlara ulaştıracağız. Bir milletvekili üç gün boyunca demokrasinin, özgürlüklerin, hak arama mücadelesinin ne anlama geldiğini gösterdi” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.