Diyette tatlı yiyebilmek için bunları yapın

Diyette tatlı yiyebilmek için bunları yapın

Diyet yaparken tatlıdan uzak durmak zorunda değilsiniz. Fakat her şeyin bir bedeli var.

A+A-
Tatlısız hayat çok sıkıcı olurdu, kabul edelim. Peki, çikolatalı sufleden bir çatal alıp durabilen var mı aramızda? Üstelik bazı porsiyonlar o kadar büyük ki sonuç tam bir vicdan azabı... Peki, ne yapalım diyorsan işte cevabı:

Diyette olan birine tatlıdan bir çatal alıp bırak demek, bir çocuğa oyuncak gösterip vermemekten farksızdır. Bazı şeyleri bize faydası olmadığını, hatta zarar verdiğini bile bile isteriz. Hele ki ayın belli günlerinde... Böyle durumlarda çözüm basit: Tadını çıkar! Evet, yanlış okumadın. Ama tabii öncesinde akıllıca davranıp o tatlıyı hak etmen gerekiyor. Masaya oturduğunda garsondan ekmek sepetini kaldırmasını rica et. Yemeğe başlarken bir çorba iç, ardından başlangıçları es geçip doğrudan ana yemeğe geç. Arada bol bol su yudumla ve yeşil salata ye.

Bir kadeh şarap içmek mi? Yemeğe başlarken "şarap mı tatlı mı?" sorusunu kendine sor ve tercihini yap. Her güzellik bir arada olmuyor maalesef. Eğer şarap içmediysen, ekmek de yemediysen, tatlı bir finalin hiçbir sakıncası yok. Keyfine bak!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.