Doğu’da kar ve buzla mücadele çalışmaları

Doğu’da kar ve buzla mücadele çalışmaları

Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığında hissedilir derecede artış yaşanırken belediye ekipleri iki gün önce yağan kardan sonra kenar semtlerde kalan kar ve buz kalıntılarını temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekipleri kentin bazı bölümlerinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İş makineleri cadde ve sokaklarda biriken karı kaldırırken buzlu kısımlar da kazma ve küreklerle belediye personeli tarafından temizleniyor.

Bölge illerinde gündüz ortalama hava sıcaklığı 10 dereceye kadar çıkarken geceleri ise sıfırın altına seyrediyor.
Cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte Erzurum'da da hissedilir derecede hava sıcaklığının arttığını belirten karla mücadele ekiplerinden Musa Koç, “Bu günlerde gündüz saatlerinde hava iyi fazla soğuk değil ancak gece yine eksi 11'ler civarında. Artık bahar ayında son kar ve buzla mücadele çalışmalarımızı yapıyoruz. Vatandaşların kayıp düşmemeleri için buzlu yerleri kırıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün hava tahminlerine göre önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günü bölgenin yeniden kar yağışının etkisi altına gireceği belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.