Doğum yapan vekil ebe ve hemşireye işe dönme hakkı

Doğum yapan vekil ebe ve hemşireye işe dönme hakkı

Doğum yaptıktan sonra, 6 ay içinde talepte bulunmaları halinde görev yaptığı sağlık evindeki işine dönebilecek.

A+A-
Doğum yapan vekil ebe ve hemşireler, 6 ay içinde talepte bulunmaları ve kadro olması halinde görev yaptığı sağlık evindeki işine dönebilecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Mustafa Aksoy, vekil ebe/hemşirelerle ilgili halk sağlığı müdürlüklerinden görüş istenmesi üzerine bir genelge yayınladı.

Genelgeye göre, bir sağlık evinde asil veya vekil birden fazla ebe/hemşire çalıştırılamayacak.

Vekil ebe/hemşirelerin görev yaptığı kuruluşlara, asaleten sağlık personeli atanırsa, burada görevli vekil ebe/hemşireler ihtiyaç varsa ve kadrosu uygunsa aynı il içindeki bir başka sağlık evinde çalışabilecek.

BAŞVURU 6 AY İÇİNDE YAPILMAZSA KABUL EDİLMEYECEK

Doğum sebebiyle görevi sonlandırılan vekil ebe/hemşireler de 6 ay içinde talepte bulunmaları ve kadronun müsait olması halinde daha önce görev yaptığı sağlık evindeki işine dönebilecek. Bu birimin dolu olması halinde ise aynı ilde kadrosu uygun olan ve personele ihtiyaç duyulan bir başka sağlık evinde işe başlatılabilecek. Göreve dönme başvurusu doğumdan sonraki 6 ay içinde yapılmazsa kabul edilmeyecek.

Görev yaptığı birim kapatılan ya da niteliğinin değişmesi nedeniyle görevine son verilenler, il içinde ihtiyaç duyulan sağlık evine açıktan atanabilecek, aksi halde görevlendirme iptal edilecek.

Aksoy, 16 Mart 2012 tarihli bakan onayı ile açıktan vekil ebe/hemşire alımının durdurulduğunu, söz konusu haller dışında açıktan alım yapılamayacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.