Dünya Sağlık Örgütü'nden salgın uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü'nden salgın uyarısı

DSÖ, Suriye ve çevresindeki ülkelerde salgın hastalıklarda artış riski bulunduğunu açıkladı.

A+A-
Dünya Sağlık Örgütü, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle büyük ölçüde işlevsiz hale gelen sağlık sistemi nedeniyle, özellikle hepatit, tifo, kolera ve dizanteri gibi suyla taşınabilen hastalıklarda salgınlar görülmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.Örgüt'e göre, Suriye'deki hastanelerin yüzde 35'i kullanılamaz halde ve bazı bölgelerde sağlık çalışanlarının yüzde 70'e varan kesimi ülkeyi terketmiş durumda.

Evlerinden ayrılan ve kalabalık, sağlıksız, temiz içme suyu bulunmayan koşullarda yaşamak zorunda kalanların sayısının yaklaşık 4 milyon 250 bin kişi olduğu belirtiliyor.

SURİYE VE KOMŞU ÜLKELERDE MEVCUT

Dünya Sağlık Örgütü'nün Doğu Akdeniz bürosu yöneticilerinden Cevad Mahjur, "Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını sağlayan tüm risk faktörleri Suriye ve komşu ülkelerde mevcut. Suya bağlı ortaya çıkan hepatit, tifo, kolera ve dizanteri hastalıklarıyla ilgili ciddi bir risk bulunduğunu düşünüyoruz" dedi. Mahjur, "Suriye içinde ve çevresindeki nüfus hareketinin boyutları ve sağlık koşullarının kötüleştiği dikkate alındığında salgın hastalıklar kaçınılmaz" uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü, ulusal aşı kampanyaları düzenlenemediği için Suriye'de kızamık vakalarının da yeniden ortaya çıktığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.