e-Devlet soyağacı sorgulama işlemi için yeni gelişme!

e-Devlet soyağacı sorgulama işlemi için yeni gelişme!

Gündeme geldiği ilk günden beri yoğun ilgi gösterilen hizmet kısa süreliğine askıya alınmıştı. e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti olan 'Alt-Üst Soy Bilgisi' için günlük kota ile hizmet vereceği belirtildi.

A+A-
e-Devlet soyağacı sorgulama hizmetinde yoğun ilgi hala devam etmekte. Bu uygulama yani "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" hizmeti ile birlikte vatandaşlar soy ağacını görüntüleyebilme imkanına kavuştu. Vatandaşların böyle bir sisteme akın etmesi, e-Devlet`in aşırı yavaşlamasına ve açılmamasına neden oldu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, Gazete Habertürkten Fatmanur Boylu`ya yaptığı açıklamada, bu kadar yoğunluk beklemediklerini söyledi.

Vatandaşların sakin olur diye gece saatlerini beklediğini belirten Güner, askıya alınan uygulamayla ilgili “Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız” dedi. Kapasite tespit çalışmaları yapıldığını kaydeden Güner, “Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. ‘Bugün bu kadar' diyerek ertesi güne aktaracağız” dedi.
 
 
 
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.