Ebola durdurulamıyor

Ebola durdurulamıyor

Batı Afrika’da Mart ayından bu yana yayılan ebola virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan ve 11 Ocak’a kadarki verileri içeren bilançosuna göre, ebola virüsünün bulaştığı kişilerin sayısı 21 bin 261’e ulaştı. Bu kişilerden 8 bin 414 kadarı yaşamını yitirdi.

Ebola salgının en hızlı şekilde yayıldığı ve yaşamlara mal olmaya başladığı ülke ise Sierra Leone. Bu ülkede virüsün bulaştığı kişilerin sayısı 10 bin 124’e yükselirken, 3 bin 62 kişi yaşamını yitirdi. Sierra Leone’de virüs bulaşan kişilerin yüzde 75 kadarı kesinleşmiş vakalar olarak tespit edilirken, son üç haftada en az 769 yeni vaka görüldü. Bu da, ölü sayısının hızlı bir biçimde arttığını gösteriyor.

Eboladan en çok ölümlerin yaşandığı ülke ise halen Liberya. Bu ülkede 8 bin 331 kişi ebola virüsüne yakalanırken, bu kişilerin 3 bin 538’i yaşamını yitirdi.

Liberya’da şimdilik sevindirici olan ise ebolaya yakalananların sayısının artış hızındaki düşüş oldu. Son 21 günde virüse yakalananların sayısının 48 olduğu belirtiliyor.

Ebola salgınının başlangıç noktası olarak görülen Gine’de toplam 2 bin 806 vaka tespit edilirken, virüse yakalananlardan bin 814’ü hayatını kaybetti.

İlk kez 1976 yılında görülen ebola virüsü değişik aralıklarla binlerce kişinin yaşamına mal oldu. Geçtiğimiz yıl Gine’de başlayan virüs salgını ise bugüne kadar ki en ölümcül olanı.

Ebola virüsünün halen kesin bir tedavisi yok ve virüse yakalananlar arasında ölüm oranı yüzde 40 ile 60 arasında değişebiliyor.ANF

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.