Ege, Akdeniz değil, Tunceli plajları!

Ege, Akdeniz değil, Tunceli plajları!

TUNCELİ'nin Munzur ve Pülümür Vadileri içinde kurulan pajlar son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Özellikle hafta sonlarında büyük ilgi gören plajlara akın edenler, doğa ile iç içe Munzur Suyu'nun soğuk suyunda serinleyip, gönüllerinde eğleniyor.

A+A-

Tunceli'de Munzur ve Pülümür Vadileri içinde yer alan Kemere Bel, Kavacık ve Kara Haydar plajları hafta sonunda yerli ve ve Avrupa'dan gelen yerli turistlerin akınına uğruyor. Hava sıcaklığının 37 derecelerde olduğu Tunceli'de özellikle hafta sonları plajlara akın eden turistler, Pülümür ve Munzur Çayı'nın serin sularında serinliyor.

Özellikle Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Tunceliler, daha önce yaz tatillerini geçirmek için gittikleri Ege ve Akdeniz sahilleri yerine son yıllarda tatillerini memleketlerinde geçirmeyi tercih ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen Tunceliler ile çevre illerde yaşayan vatandaşlarında gelmesiyle birlikte Pülümür ve Munzur Vadisi kıyıları Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan görüntüleri sahne oluyor.



Turistler vadilerin soğuk suyunda serinlerken, plaj kıyılarına kurulan sahalarda plaj voleybolu oynayarak eğleniyor. İstanbul'da yaşayan ve son 2 yıldır tatilini Tunceli'de geçirdiği belirten modacı Gülendam Ergen Tuncel, vadideki keyfi hiçbir yerde yaşamadığını söyledi. Tunceli, "İstanbul'da yaşıyorum ve artık son yıllarda Ege ya da Akdeniz sahillerini değil Tunceli'yi Munzur ve Pülümür çaylarındaki plajları tercih ediyorum. Ciddi anlamda burası inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip bir yer. Muhteşem bir doğası var. Yani tabiat olarak mükemmel bir doğaya sahibiz. Çocuk, büyük, genç, yaşlı herkes suyun içinde kimse kimseye kötü gözle de bakmıyor ve herkes birlikte bu güzel doğayı paylaşıyor. Munzur'un ve Pülümür çaylarının serin suları inanılmaz güzel. Bu plajların güzelliği ve doğallığı ne Ege ne de Akdeniz sahillerinde var. İstanbul'da yaşıyorum ama bu kadar canlı bir ortam bulamıyoruz mümkün değil. Suyun kirliliği, havanının kirliliği buradaki yaşamı bize vermiyor. Bu yüzden herkesi Tunceli'ye bekliyorum. Özellikle bu ayda inanılmaz bir doğaya sahip çıkmalıyız" dedi.

Kanada'da yaşayan ve so yıllardaki tatilini Tunceli'e geçirmeyi tercih ettiğini belirten Ceyda Çallı, "Geçmiş yıllarda sadece akraba ziyareti için Tunceli'yi tercih ettiklerini söyledi. Çallı, "Tatil için iki yılda bir Tunceli'ye çocuklarımla birlikte geliyorum ve Munzur Çayı'nı tercih ediyorum. Şu an bulunduğumuz Munzur Çayı üzerindeki Kemerebel plajı inanılmaz güzel ve doğa çok güzel, su çok güzel. Özellikle Munzur Suyu çok güzel. Su çok soğuk ama çocuklar için en sağlıklısı. Doğayı tahrip etmeyelim, çöpleri atmayalım. Halkımızı ve gelen bütün turistleri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Biz eskiden Tunceli'ye tatil zamanlarında akraba ziyaretine gelirdik sonra da Ege yada Akdeniz sahillerine gider tatil yapardık şimdi artık öyle değil Munzur plajlarını tercih ediyoruz" dedi.

Tunceli'de yaşayan Sibel Abay, yakın zamana kadar Tunceli'de plaj olmadığı için başka yerlere tatile gittiklerini, ancak Munzur ve Pülümür Çayları kıyısında plajların açılmasıyla buraları tercih ettiklerini söyledi. Abay, "Vadilerin suyu gayet serin ve hoş. Herkesi buraya bekliyoruz. Doğanın katledilmesine hepimiz karşıyız. Bu nedenle barajlara hayır diyoruz ve bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Bu güzel doğanın mahvolması herkes için Türkiye için kötü. Munzur Vadisi içinde Kemerebel Plajı ve plaj voleybolu sahası bizim artık mekanımız olmuş durumda çok güzel eğleniyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.