Emekli maaşıyla sokak kedilerini besliyor

Emekli maaşıyla sokak kedilerini besliyor

Hollandalı Stam emekli maaşıyla Marmaris'te her sabah 200 kadar kediyi besliyor.

A+A-
Marmaris'te yaşayan Hollanda uyruklu kadın Misntje Stam, tek geliri olan emekli maaşıyla satın aldığı mamaları, sabah erken saatlerde motosikleti ile dolaşarak sokak kedilerine veriyor.

EVİNDE 22 KEDİ VAR

Marmaris'te yaşayan çok sayıda yabancı uyruklu kişilerden biri olan Misntje Stam, kendisini adeta sokak kedilerine adadı. Evinde 22 sokak kedisine bakan Stam, sokakta kalanları da ihmal etmiyor. Her gün 07.00 sıralarında Armutalan beldesindeki evinden ayrılan Stam, motosikletiyle dolaşarak sokak kedilerine marketten satın aldığı hazır mamaları veriyor. Stam'ın geldiğini gören sokak kedileri kısa sürede kadının etrafında toplanıyor.

14 YILDIR MARMARİS'TE YAŞIYOR

Hayvansever Stam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 14 yıldır yerleşik olarak yaşadığını ve bu süre boyunca her sabah dolaşarak sokak kedilerini beslediğini söyledi. Stam, "Yaklaşık 200 kediye hayatta kalmaları için düşük miktardaki emekli maaşımı harcayarak bakmaya çalışıyorum. Benim gibi burada yaşayan yabancı uyruklu arkadaşlarımla sokak kedilerini daha fazla ürememeleri için ameliyat yaptırarak kısırlaştırıyoruz. Kısırlaştırdığımız 22 kediyi ise tekrar sokağa bırakmadım, evimde bakımlarını yapıyorum,'' dedi.

YAZIN ALINAN EVCİL KEDİLER SOKAĞA ATILIYOR

Marmaris'teki sokak kedilerinin her geçen yıl arttığına dikkati çeken Stam, bu kedilerin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için kendilerine destek olunmasını istedi.

Yazın sahiplenilen kedilerin turizm sezonu bitince sokağa bırakıldığını anlatan Stam, bundan dolayı kış aylarında sokakta daha fazla kedi dolaştığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.