Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 maddesi geçen anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin bu hafta bitmesini beklediğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 maddesi geçen anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin bu hafta bitmesini beklediğini söyledi. Erdoğan, erken seçim tartışmaları için de, "Parlamento çalışılmaz hale getirilirse seçim konusu da gündeme gelebilir" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği konusunda son kararı milletin vereceğini belirterek, “Öyleyse bu telaş niye?” diye sordu.

Erdoğan, İstanbul'da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ÖYLE VEYA BÖYLE BU İŞ BİTECEK: Demokratik olmayan yaklaşımlar oldu, geçti. Öyle veya böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. Temenni ederiz ki çok daha sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin. Bir milletvekilinin burunun kırılması, afedersinin birin ayağının dişlenmesi çok çirkin. Öyle veya böyle bu işin biteceğini düşünüyorum. Bu hafta içinde bu işin biteceğini düşünüyorum. Bu işin asıl sahibi millet. Asıl kararı millet verecek. Öyleyse bu telaş niye?

KOALİSYONLAR NETİCE VERMİYOR: Tek adamcılık gibi laflar ediliyor. Tek adamcılık konuşulaşacaksa, bunu uygulayan tek parti CHP'dir. Kimi nereden dolanıp da aldatmaya kalkacaksınız. Eğer yönetici siyasetçi başarılıysa bundan netice alınır. Biz zaten parlamenter demokrasiyi uyguluyoruz. Burada alınan neticeler ortada. İş gelip siyasetçilere dayanıyor. Koalisyonlarla netice alındı mı? İstikrarın olmadığı ülkede netice alınabilir mi?

SEÇİM DE GÜNDEME GELEBİLİR: Parlamento çalışılmaz hale getirilirse seçim konusu da gündeme gelebilir. Kavga gürültüye gerek yok, gelin parlamentoda söyleyeceğinizi söyleyin. 330 nasıl geçecekse, zaten geçiyor. Bu işin ikinci turu var, orada da kabul edilirse asıl sahibine gidecektir. Milletimizin vereceği karara hepimiz evet diyeceğiz, olay bu

ANNAN PLANININ GEÇERLİLİĞİ YOK: (Cenevre'deki Kıbrıs zirvesi) Kuzey Kıbrıs yoğun bir çalışmanın içerisinde, samimiyet ortaya koyuyor ama Güney Kıbrıs ve garantör ülke olarak Yunanistan, hala bunlar farklı beklentiler içerisindeler. Türk askerinin Kıbrıs'tan çekilmesi söz konusu olamaz. Annan Planı'nın artık geçerliliği yok. Bir dönem KKTC, iki dönem Rumlar yönetebilir. Adil kapsayıcı bir barış istiyorsak ölçüsü budur dedik.

KİMSE YASTIK ALTINDA DÖVİZ BİRİKTİRMESİN: (Dövizdeki yükseliş) Tekrar bir değerlendirme yapacağız. Kimse yastığının altında dövizi biriktirmesin, TL'ye dönüştürsün. TL'ye dönüştürülürse piyasalar rahatlayacaktır. (GazeteDuvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.