Erdoğan'dan KHK eleştirilerine yanıt

Erdoğan'dan KHK eleştirilerine yanıt

Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında KHK'larla ilgili eleştirileri dinledi. Erdoğan, 'İhraçlar sonraki yıllarda mağduriyet yaratabilir' diyen milletvekillerine 'Hayat risktir' yanıtını verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti'nin son MKYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısında, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde kararnameler (KHK) ve enflasyon konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre toplantıda azı milletvekilleri  KHK'larla ilgili “Kararlar Meclis'e geldiğinde denetime açılıyor. İlerleyen yıllarda bu ihraçların reddine karar verilebilir. Bu maddi olarak da mağduriyet yaratabilir” dedi.

Erdoğan bu eleştirilere “Biz doğru olanı yapıyoruz. Hayat risktir. Denetimden kaçmıyoruz” diye yanıt verdi.

‘ENFLASYONU DOMATES DEĞİL FAİZ YÜKSELTİYOR'

Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MKYK'da yaptığı sunumda, enflasyon ile ilgili bilgi verdi.  Yılmaz'ı dinleyen Erdoğan, faiz yüksek olduğu için enflasyonun düşmediğini söyledi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Enflasyonu domatese, ona buna bağlıyorsunuz, alakası yok. Enflasyon faize bağlı, domatese değil. Faiz yüksek olduğu için enflasyon düşmüyor. Faizi düşüremiyorsunuz”

‘TRUMP'A ‘ARKADAŞLARIMIZ DOĞRU OLANI YAPIYOR' DEDİM'

Erdoğan, Trump ile yaptıkları telefon görüşmesini de anlattı. Erdoğan, “Konuşmamızda Sayın Trump bana, ‘Bakanlarınız ABD'ye yönelik eleştirel konuşmalar yapıyor'” dedi. Ben de ‘Arkadaşlarımız doğru olanı yapıyor' yanıtını verdim” diye konuştu.

Haberin tamamı için Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.