Erdoğan'dan OHAL açıklaması

Erdoğan'dan OHAL açıklaması

Erdoğan, 'FETÖ'yle mücadele için OHAL süresi dolunca yeniden uzatılır, bunun önünde bir engel yok' diye konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz TV, TGRT Haber ve TV Net ortak yayına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumla ilgili araştırmalara göre “evet” oylarında artış olduğunu söyledi. Erdoğan, “Evet'te çok ciddi tırmanma söz konusu, tabii ‘hayır'la ilgili inişin olduğunu görüyoruz. ‘Evet'e olan ilgi, alaka gayet iyi konumda” dedi.

Anayasa teklifinden cumhurbaşkanına TBMM'yi fesih yetkisi verilmediğini belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Yeniden bir seçime götürme yetkisi var. Böyle bir adım atılırsa ortaya iki sandık gelecek, hem milletvekili hem cumhurbaşkanlığı. Bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı iken niye seçime gitme yolunu denesin ki?” şeklinde konuştu.

‘BEN NE DİYORUM ONA BAK'

Üniter yapı hakkında olumsuz bir açıklamalarının olmadığı dile getiren Erdoğan, “14 yıllık yönetimimizde PKK terör örgütüyle bu konuda verdiğimiz mücadele üniter yapının en güzel örneğidir. Bu konuyla ilgili danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok” ifadelerini kullandı.

OHAL süresinin uzatabileceğini kaydeden Erdoğan, “FETÖ'yle mücadele için OHAL süresi dolunca yeniden uzatılır, bunun önünde bir engel yok. Fransa uzatıyor da kimse kıyamet koparıyor mu? Yok. Bizim buna ihtiyacımız olduğuna göre, uzatma yetkisi kimde yasal olarak, bu noktada Milli Güvenlik Kurulu teklif eder, Bakanlar Kurulu bununla ilgili kararını alır, yola devam ederiz” dedi.

‘O SAVCININ GÖREVDEN ALINMASI OLUMLU'

ABD'de yargılanan Reza Zarrab davasına bakan savcı Preet Bharara'nın görevden alınmasını olumlu bulduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Bharara denilen o savcının görevden alınmış olması, bu olumlu adımlardan bir tanesi ama tabi Bharara'nın altı şu anda tamamen onun kendi ekibi. Biz şimdi bunları da aslında bekliyoruz ve orada gerek FETÖ'yle ilgili atılan adımlar, gerek Reza Zarrab'la ilgili atılan adımlar, bunları biz adil yaklaşım tarzları olarak görmüyoruz ve adaletin bir an önce tecellisi çok önemli. Mesela Halk Bankası Genel Müdür Muavinimize yönelik yapılan işi de bizler adil bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Yedi kez Amerika'ya giriş çıkış yapmış olan Halk Bankası Genel Müdür Muavininin böyle bir şeye muhatap kalmış olması gerçekten düşündürücüdür, üzücüdür.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.