Erdoğan'dan 'Özgür Özel' azarı

Erdoğan'dan 'Özgür Özel' azarı

Erdoğan'ın AK Parti MYK toplantısında parti yöneticilerine CHP'li Özgür Özel'in TBMM'deki sözlerine yeterince cevap vermediği için kızdığı belirtildi.

A+A-

AK Parti merkez Yürütmü Kurulu (MYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı, TBMM'de olaylı geçen  23 Nisan oturumundan sonra gerçekleştirildi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberinde Erdoğan'ın toplantıda TBMM'deki 23 Nisan özel oturumunda yaşanan tartışmaları değerlendirirken, grup yöneticilerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarına yeterince yanıt veremediği için kızdığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca aday adaylıkları başlayan başvuru sürecinin 29 Nisan pazar günü sona erecek olması nedeniyle, gelecek hafta aday tespit komisyonlarınca aday adaylarıyla mülakat yapılması kararlaştırıldı. Üç dönem kuralına takılan milletvekillerinin durumu da toplantıda değerlendirildi. Son kongrede üç dönem kuralını esnetmek ve ihtiyaç duyulması halinde bu kapsamdaki milletvekillerinin yeniden aday yapılabilmesi yetkisi Merkez Karar Yürütme Kurulu'na (MKYK) verilmişti. Bu yetki MYK'ye de tanındı.

ERKEK ADAYLARDAN 6, KADIN ADAYLARDAN 3 BİN TL

Toplantılarda aday adaylarından alınacak ücret de belirlendi. Erkek aday adaylarından 6 bin, kadınlardan 3 bin, engellilerden de bin lira adaylık ücreti alınacak. Daha önce Haziran sonunda yapılabileceği açıklanan büyük kongrenin de seçimlerden sonra yapılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.