Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu sen neredeydin, Atatürk Havalimanında kaçıyordun'

Erdoğan: 'Kılıçdaroğlu sen neredeydin, Atatürk Havalimanında kaçıyordun'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz darbe girişimi gecesini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu sen neredeydin. Atatürk Havalimanında kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanında buluşabilirdik. O yoktu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'nun ipotek altına alınmak istendiğini belirterek, “Millet olarak imtihanımız büyük, Müslüman olarak sorumluluğumuz ağır” dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yurtdışına kaçmak istediğini iddia etti.

Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen 4.TÜGVA Gençlik Buluşması Programı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İLİM PEŞİNDE KOŞAN NESİL: Adam profesör ama, maalesef kiracı. Ondan bir şey olmaz. Onlarla ilgili Peyami Safa'nın çok güzel tespiti var ama bu toplulukta o ifadeyi kullanmak istemem. Diploma avcılığı yapan değil, ilim peşinde koşan, ahlakı hayatına miğfer kılan bir nesil hayal ediyoruz. Bize demokrasi dersi veren kimi Avrupa ülkelerinin nasıl vicdanlarını iptal ettiklerini hep birlikte görüyoruz. Eşrefi mahlukat olan insana ruh katan, hepsinin içinin boşaltıldığını görüyoruz.

GÖRÜNTÜLER KARAMSARLIĞA İTİYOR AMA: Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmaya çalışılıyor. Millet olarak imtihanımız büyük, Müslüman olarak sorumluluğumuz ağırdır.  Sosyal medyaya boca edilen vahşet görüntülerinin sizi karamsarlığa ittiğini biliyorum. Unutmayın bizler Müslümanız, Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz.

KILIÇDAROĞLU KAÇIYORDU: Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevr'lerin hayalini kurabilir. Ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F-16'ların karşısında, tankların karşısında yılmayan gençler vardı. Helikopterlerden atılan mermiler karşısında yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu sen neredeydin? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle havalimanında buluşabilirdik. Neymiş Bakırköy'e gitmiş. Milletimiz tankların altında ezildi, helikopter ateşi altında can verdi. Ama namusunu çiğnetmedi. Şimdi ben Safiye kardeşinizi unutabilir miyim? Elinde silahla duran alçağın üzerine gidişini unutabilir miyim? Yılmadı, üzerine gitti./GazeteDuvar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.