Erdoğan: Seçimler 24 Haziran'da yapılacak

Erdoğan: Seçimler 24 Haziran'da yapılacak

Erdoğan: Bahçeli ile erken seçim teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. Seçimler 24 Haziran'da yapılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları ‘erken seçim' görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada erken genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 24 Haziran'da yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Erdoğan, “Bahçeli ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Geniş bir yelpazede istişare ettik. Dün ifade ettiği erken seçim teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. Partimizde yaptığımız görüşmelerde olumlu yaklaşma kararı aldığımı teklif, Suriye'deki gelişmelerin hızlandığı, ekonomide önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçimi gündem olmaktan çıkarıyor. Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 dakika süren ve soru kabul etmeden sonlandırdığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Değerli basın mensupları, bugün MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'yle oldukça verimli bir görüşme yaptık. Bildiğiniz gibi Sayın Bahçeli'yle de daha önce çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Bugünkü görüşmede de oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Bu çerçevede Sayın Bahçeli'nin dün ifade ettiği seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. Milletimizin darbe gecesi gösterdiği kahramanlık asla unutulmayacaktır. Ardından 29 gece tutulan demokrasi nöbetleri milletimizin istikbaline ve istiklaline sahip çıkma sembolü oldu. Yenikapı'da yaptığımız ve milyonlarca vatandaşımızın katıldığı miting ise milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı çok açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Nitekim 16 Nisan'da milletimizin açtığı bu yol da ortaya çıktı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.