Ermenistan Dışişleri Bakanı: Türkiye İle Normalleşmeye Hazırız

Ermenistan Dışişleri Bakanı: Türkiye İle Normalleşmeye Hazırız

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan,Yunanistan Dışişleri Bakanı ile yaptığı basın toplantısında, Türkiye ile normalleşmeye hazır olduklarını açıkladı.

A+A-


Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ile Erivan'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Edvard Nalbandyan, "Bildiğiniz gibi, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Türk-Ermeni ilişkilerini düzeltme sürecini başlattı, ancak Türkiyeanlaşmaktan vazgeçti" dedi.

"NORMALLEŞMEYE HAZIRIZ"

Nalbandyan şaşırtıcı şekilde, Türkiye'nin anlaşmaya saygı göstermediğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı: "Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz olarak normalleştirmeye hazır. Umarız ki, Türkiye de bir gün böyle düşünür ve diğer ülkelerle yaptığı anlaşmalara saygı gösterir."

"AZERBAYCAN TOPRAKLARINI TERK EDİN"

Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısını kapatması Ermenistan ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Ermenistan bu sınır trafiğinin yeniden açılmasını talep ediyor. Fakat Türkiye, Ermenistan'ın işgal altında bulundurduğu Azerbaycan topraklarını terk etmediği sürece sınırı açmayacağını ilan etti. (haberler.com)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.