FARC: Silahsızlanma süreci gecikebilir

FARC: Silahsızlanma süreci gecikebilir

FARC lideri Rodrigo Londono, bir FARC gerillasının tutuklanmasının ardından, Kolombiya hükümetini 'barış anlaşmasının şartlarına uymamak'la suçlayarak silahsızlanma sürecinin gecikebileceği uyarısı yaptı.

A+A-

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) lideri Rodrigo Londono, bir FARC gerillasının tutuklanması ardından, silahsızlanma sürecinin gecikmesi konusunda uyardı. Londono, Kolombiya hükümetini barış anlaşmasının koşullarına uymamakla suçladı. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ise tutuklamanın “karışıklıktan” kaynaklandığını ve sorunun çözüldüğünü ifade etti. Barış anlaşmasına göre FARC'ın 20 Haziran'a kadar silahlarını devlete teslim etmeleri gerekiyor.

‘HÜKÜMET GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ'

Timochenko ismiyle tanınan FARC lideri Lorenzo, Twitterda paylaştığı yazıda, hükumeti Kasım 2016'da kabul edilen barış anlaşmasının gereklerini yerine getirmemekle suçladı. Timochenko ayrıca, gerillaların “uluslararası izleme” için başvuruda bulunacağını da ifade etti. Fakat Timochenko tam olarak hangi organizasyonu kastettiği konusuna açıklık getirmedi. Birleşmiş Milletler zaten anlaşmanın uygulanmasını gözlemlemekle görevlendirilmiş durumda.

Öte yandan Kolombiya Devlet Başkanı Santos, anlaşmanın uygulanmaya geçmesinde belirlenen zaman çizelgesine uyulması konusunda ısrarlarını sürdürüyor. Binlerce FARC gerillası, anlaşma imzalanmasıyla silahlarını çoktan teslim ettiler.DUVAR

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.