'FETÖ davaları yıl sonuna kadar biter'

'FETÖ davaları yıl sonuna kadar biter'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 'FETÖ' davalarının yıl sonuna kadar biteceğini düşündüğünü söyledi. Gül, KHK'lerle ihraç edilenlerin sayısının ise 107 bin 175 kişi olduğunu söyledi.

A+A-

Gazetecilere ‘FETÖ' yargılamaları hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bugüne kadar 171 davanın sonuçlandığını, 622 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildiğini söyledi. Gül, ‘FETÖ' davalarının yıl sonuna kadar biteceğini düşündüğünü ifade etti.

Bakan Gül'ün açıklamaları özetle şöyle:

15 TEMMUZ DAVALARI: 287 dosyanın 171'inde karar verilmiştir, 116 dava devam etmektedir. 2 bin 140 mahkumiyet, bin 478 beraat kararı verilmiştir. Fiili darbe davalarının genel itibarıyla yüzde 70 oranında ilk derecede sonuçlandığını söyleyebiliriz. 2018 sonunda bu yargılamaların artık Türkiye'nin yargı gündeminden düşeceğini, tamamlanacağını düşünüyorum. 40 yıldır gizli ajanda ile ‘Devleti ele geçirmeye kadar kendinizi gizleyin' mottosuyla yetişmiş bir örgüt için ‘iki yılda bitirdik, artık mücadele sona erdi, başarıyla bitti' bunu kimse diyemez. Burada kararlı, teyakkuz içerisinde, istikrarlı bir şekilde mücadeleyi sürdürmek lazım.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN İADESİ: İade talebiyle ilgili Almanya'dan olumlu, olumsuz bir dönüş olmadı.

CHP HEYETİNİN İNCELEMESİ: (CHP heyetinin Gülen'in iade talebi dosyasında yaptığı inceleme) İncelediler, iyi olmuş demelerini beklemiyoruz.(Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.