Fransa Türk liselerine karşı

Fransa Türk liselerine karşı

Fransa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkede Türk liseleri açmak istediği iddiasını tartışıyor. Fransa Eğitim Bakanı Blanquer, 'Türkiye, İslamcı ideolojinin etkisini getirme arayışında' diyerek bu adıma karşı olduklarını ilan etti. Fransız bir yetkili ise Türk

A+A-

Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'da Türk liseleri açmak istediğine dair Le Figaro gazetesi tarafından ortaya atılan iddia hakkında konuştu. Blanquer, bu fikre sıcak bakmadıklarını açıklayarak ‘Türkiye'nin bu liseler aracılığıyla İslamcı ideolojiyi Fransa'ya taşımak istediğini' savundu.

Fransız basınına konuşan Blanquer, “Türkiye, İslamcı ideolojinin etkisini getirme arayışında, biz bu tür girişimlerin ilerlememesi için çok dikkatli olacağız. Fransa bu girişimler için açık bir alan olamaz” dedi. Fransız bakan, “Bu ülkede herkesin uyması gereken Cumhuriyet kuralları var. Bu konudaki endişelerimizi Türk muhatabıma da ilettim” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE'DEKİ FRANSIZ LİSELERİNE SORUN ÇIKARILACAK' İDDİASI

Konuyla ilgili Euronews'e konuşan bir Fransız Eğitim Bakanlığı yetkilisi ise Türk yetkililerle yapılan görüşmelerde ‘Fransa'da Türk liselerinin kurulmasına sorun çıkartılması halinde Ankara'nın da Türkiye'deki Fransız liselerinin çalışmasına sorun çıkartma' tehdidinde bulunduğunu söyledi. Ankara ve İstanbul'da doğrudan Fransız eğitim sistemiyle uyumlu iki lise bulunuyor.

Le Figaro gazetesi, Erdoğan'ın Fransa'da ‘İslam'ın ve doğru cihadın öğretilmesine ağırlık verecek' Türk liseleri açmak istediğini yazmıştı. Gazete, hükümetin bu fikre muhtemelen sıcak bakmayacağını ifade etmişti. (Sputnik)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.