Fransız Pasteur Enstitüsü virüs aşısı için tarih verdi

Fransız Pasteur Enstitüsü virüs aşısı için tarih verdi

Fransız Pasteur Enstitüsü, koronavirüs için aşı geliştirdiklerini duyurdu. Yetkililer, 20 ay içerisinde aşının kullanıma hazır olacağını açıkladı.

A+A-

Fransız Pasteur Enstitüsü'nden bilim insanları koronavirüs aşısı için tarih verdi. Enstitü yetkilisi Christophe D'Enfert gazetecilere yaptığı açıklamada aşının 20 ay içerisinde kullanılabileceğini ifade etti.

Çin devlet ajansı Şinhua da dört gün önce Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin virüsü izole etmeyi başardığını ve virüs üzerinde ayrıntılı incelemelerin başladığını duyurmuştu. Virüs üzerinde, zatürre ilaçlarının test edildiği de açıklanmıştı. South China Morning Post gazetesine konuşan Çin Afet Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) viroloji uzmanı Şü Vınbo uzmanların yeni koronavirüse (2019-nCoV) karşı aşı geliştirmeye başladığını belirterek, izole edilen virüsün genetik dizinini tanımlamak için çalışma yürütüldüğünü söyledi. Şü, uzmanların, 2 Ocak'tan bu yana virüsten alınan dört örneğin patojenik yapısını tanımlamak için yüksek işlem hacimli sıralama metodu kullandığı bilgisini paylaşarak, yeni koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan zatürreye karşı da ilaç taraması yapıldığını ifade etti.  (Kaynak:Sputnik)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.