Geç yatanlar zengin oluyor

Geç yatanlar zengin oluyor

Araştırmada, gece kuşlarının daha akıllı ve iş hayatında daha başarılı olduğu belirtildi.

A+A-
Yatağa erken gitmenin sağlık açısından daha iyi olacağı hep konuşulur. Ancak araştırmalarda erken yatağa gidenlerin iş hayatında pek de başarılı olmadığı iddia edildi. Araştırmaya göre gece kuşları genellikle sabah erken kalkan insanlardan daha zengin ve parlak oluyor.

Madrid Üniversitesi'nden bir grup uzman 1000 genç üzerinde araştırma yaptı. Araştırma sonunda gece ilerleyen saatlere kadar ayakta kalmayı tercih edenlerin prestijli ve yüksek gelirli işlere yatkın bir zekaya sahip oldukları ortaya çıktı.

GECE KUŞLARI SINAVLARDA BAŞARISIZ

Tarlakuşu veya 'sabah insanı' olarak tanımlanan insanlar sınavlarda daha başarılı olurken, bu alanda gece kuşları aynı sonucu elde edemiyor.

Araştırmada uzmanlar, gençlerde alışkanlıklar ve vücut saatti incelemesi yaptı. Onların geç saate kadar ayakta kalıp kalmadıkları, sabah geç kalkıp kalkmadıkları veya yatağa erken gidip gitmedikleri, erken kalkıp kalkmadıkları irdelendi.

Okul performansı ve tümevarım zekası veya problem çözme durumları değerlendirildi. Derslerdeki başarıları da hesaba katıldı. Sonuçta gece kuşlarının sabah erken kalkanlara göre genel idrakta iyi tahmin ve akademik alanda başarılı olduğu görüldü. Ayrıca analitik düşünce kadar kavramsal düşünme kapasiteleri de yüksek çıktı. Yenilikçi düşünce, çok prestijli iş ve iyi gelir gibi yeteneklere yatkın oldukları gözlemlendi.

DIŞA DÖNÜK VE YARATICILAR

Loughborough Üniversitesi'nden Prof. Jim Horne "Gece kuşları dışa dönük yaratıcı tipler. Şairler, sanatçılar. Sabah erken kalkanlar ise içe dönüklerdir. Sivil memur ve muhasebeci gibi" dedi.

Ünlü gece kuşları arasında ABD Başkanı Barack Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards ve Elvis Presley var. Erken kalkanlar arasında ise George W. Bush, Thomas Edison, Napoleon, Condoleezza Rice ve Ernest Hemingway olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.