Geleceğin annelerine yanlış ameliyat uyarısı

Geleceğin annelerine yanlış ameliyat uyarısı

Prof. Dr. Yılmaz Şahin, gereksiz yere kist ameliyatı olan kadınların birçok sorunla karşılaştığını belirtti.

A+A-
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Şahin, yaptığı açıklamada, kasıklarındaki ağrı şikayeti ile hastanelere başvuran kadın hastaların büyük çoğunluğunun, yumurtalığında kist olduğu söylenerek ameliyat edildiğini savundu.

GEREKSİZ AMELİYATTAN DOLAYI ÇOCUK SAHİBİ OLAMIYORLAR

Yumurtalıklardaki kistlerin genel itibariyle kendiliğinden geçebilecek basit kistler olmasına rağmen hastaların ameliyat edilerek yumurtalıklarına zarar verildiğini ileri süren Şahin, ''Gerekmediği halde yumurtalıklarındaki kistten dolayı ameliyat edilen kadınlar, çocuk sahibi olamama tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor'' dedi.

"KARNINDA SAATLİ BOMBA TAŞIYORSUN"

Ameliyatta kistle birlikte yumurtalıkları tamamen alınan veya zarar gören kadınların, bu durumu ancak çocuk sahibi olamadıkları zaman öğrenebildiklerine dikkati çeken Prof. Dr. Şahin, ''Kasık ağrısı şikayeti ile hastaneye giden genç kızlar, 'yumurtalığında kist var ameliyat edelim, ameliyat olmazsan kist patlar, karnında saatli bomba taşıyorsun' denilerek korkutuluyor. Hastalar yumurtalığının zarar göreceğini ve bundan dolayı evlenince çocuk sahibi olamama riskiyle karşı karşıya kalabileceğini bilemiyor veya o yaşlarda düşünemiyor. Korktukları için ameliyat oluyorlar.'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.