Grip 22 can aldı

Grip 22 can aldı

Dondurucu soğuklarla boğuşan ABD'ye bir darbe de grip vurdu. Ülkedeki grip salgınında 22 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin genç yaş grubunu da kapsaması dikkat çekti.

A+A-


ABD ’de Ekim ayından sonra etkili olmaya başlayan grip salgınınd 22 kişi hayatını kaybetti. Ülke genelinde 35 eyalette baş gösteren olan salgının özellikle Şubat ayında etkisini artırması tahmin ediliyor.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ekimden itibaren 2 bin 700 kişinin grip şikayetinden dolayı hastaneye başvurduğunu belirtti. Şikayetlerin yüzde 50’si ise geçtiğimiz haftada gerçekleşti. Geçen yıl gripten etkilenenlerin 65 yaş grubu olduğunu hatırlatan CDC, bu yılki şikayetlerin ise 18-64 aralığında olduğuna dikkat çekti. Bu nedenlegenç yaştakilerin de gribe karşı dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.
North Carolina eyaletinde hayatını kaybeden 21 kişinin 19’nun yetişkin yaşta olduğu açıklandı. California Halk Sağlığı Anabilim Dalı Doktorlarından Ron Chapman, salgının önümüzdeki haftalarda da daha etkili olacağına dikkat çekerek, herkesin grip aşısı olmasını tavsiye etti.


VİRÜS HIZLA DEĞİŞİYOR

Türkiye ’de de salgın halini alan gribe karşı aşı da tam koruma sağlamıyor. Amasya Sabuncuoğlu Şerafettin Eğitimve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Erdoğan, grip virüslerinin bir yıl içerisinde 15-16 kez değişim gösterdiğini söyledi.
Grip virüsünün çok akıllı ve dirençli olduğunu söyleyen Doktor Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Bu virüs yıl içerisinde sürekli dış yapısını değiştirerek insanların sürekli hasta olmasına sebep olmaktadır. İnsan vücudu bir yıl önce ki virüsü tanırken bu yıl ki virüsü tanıyamamaktadır.Hava şartlarının çok soğuk olması bu durumu olumsuz yönde etkilemektedir. Normalde insanlar evini havalandırmak için pencerelerini açarlar. Bu dönemlerde ise havaların çok soğuk olması sebebiyle vatandaşlar evi havalandırmıyor. Bu yüzden aynı ortamda bulunan insanlar aynı havayı soludukları için daha kolay hasta oluyorlar.” RADİKAL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.