Hakkâri’de Dünya Çevre Günü etkinlikleri

Hakkâri’de Dünya Çevre Günü etkinlikleri

Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında öğrencilere şapka ve balon dağıttı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan, Müdür Yardımcısı İlyas Başaran ve beraberindeki şube müdürleri, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile birlikte Cumhuriyet İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere şapka ve balon dağıttılar. Okul Müdürü Hamit Çelik tarafından karşılanan Milli Eğitim Müdürü Durgun ve beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrencilere çevre duyarlılığı konusunda kısa bilgilendirmeler yaptıktan sonra sıcaklardan korunmaları için üzerinde “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 Mayıs Dünya Çevre Günü” yazılı şapka ve balon dağıttılar.

Burada kısa bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan, yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için tüm insanlığın çevreye duyarlı olması çağrısında bulunarak, herkesin “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü kutladı. Müdür Alan, “Çevreyi gelecek nesillere yaşanır bırakmak için ve sadece ekonomik büyüme göz önünde bulundurulmamalıdır. Sürdürülebilir kalkınma, insan ve doğa arasında denge kurarak, doğal kaynaklara zarar vermeden, kaynakların bilinçli olarak tüketilmesi sağlanmalıdır. Böylece gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamı ve kalkınması planlanır” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.