Hakkari’de ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konferansı

Hakkari’de ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konferansı

İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, İdareci ve Bürokratlar Derneği tarafından organize edilen ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ konulu etkinlik Hakkari’de düzenlendi

A+A-

Hakkari Atatürk Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe; Hakkari Valisi Cüneyit  Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Çüneyt Epcim, Başbakanlık Müsteşarı Saddetin kılıç, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkari Eski Milletvekili Fehmi Öztunç, HATSO Başkanı Servet Taş, mahalle muhtarları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari Üniversitesi Rektör Danışmanı Kerim Engin'in Kuran-ı Kerim'in tilaveti okuması ile başlayan etkinlikte idareci ve bürokratlar derneği tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan; İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, birlik ve berberliğin önemine dikkat çekti.

‘Kardeşlik Sınır Tanımaz' projesi hakkında bilgi veren Can, Hakkari kent merkezinde yapılan hizmetler nedeniyle  Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'e teşekkür etti.

Can'dan sonra söz alan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş birlik ve beraberliğin önemine değinerek böyle bir toplantının Hakkari'de düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise birlik ve beraberlikten çok hizmette samimiyetin önemine dikkat çekti.

Her zaman birlik ve beraberlik içerinde olunması gerektiğini vurgulayan Vali Toprak, “Birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizi sevdiğimiz zaman ülkemiz şehrimiz ve ilçemiz daha güçlü olur ve huzur dolu bir yer olur. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Hakkari halkının bize gösterdiği ilgi ve alakanın farkına vardık. Halkımızın bize ilgisi ve teveccühü bizi her zaman duygulandırıyor. Çarşıda esnaf ile vatandaş ile bir araya geldiğimizde bunu hissediyoruz. Bizim yaptığımız hizmetlerin tek denetçisi halkımız ve muhtarlarımızdır. Onların yapılan işler ile ilgili dile getirdikleri sitemler bize yol göstermelidir. Halkımız bizi kucaklarken zannetmesin ki biz arabamızdan onları selam vermiyoruz Çarşıda mahallede aracımla geçerken halkımızı selamlıyoruz bunu herkesin bilmesini istiyorum”  şeklinde konuştu.

Hakkari'nin sevilen sayılan kanaat önderlerinden A. Kadir Kızılkaya da kadim şehir Hakkari'nin il kalması mesajını verdikten sonra, dış güçlerin İslam coğrafyasındaki oyunlarına dikkat çekti.

Kızılkaya, şu mesajları verdi: “Artık insanlar yılanları bile öldürmüyor 50 bin insanın öldürülmesi yetmedi mi? artık durdurun bu kanı. Bu dünya hepimize yeter.  Sayın Mesut Barzani'nin Irak'ta yapacağı referanduma Türkiye'nin destek vermelidir.  Ülkemizin her yönüyle çok güçlü bir ülke olduğunu, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamalıyız.

Konferans konuşmacıları verilen plaketlerle sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.