Hakkkari'de HDP mitingi

Hakkkari'de HDP mitingi

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 24 Haziran seçimleri için Hakkâri'nin Cumhuriyet Caddesi üzerinde miting düzenledi.

A+A-

Halkın Demokrasi Partisi tarafından Hakkari'de miting düzenledi.

Mitinge, HDP Merkezi disiplin Kurulu Başkanı eski milletvekili Hamit Geylani, HDP PM üyeleri Zahide Besi ve Nurettin Turgut, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP Ağrı milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri HDP Hakkari milletvekili adayları Dr. Sait dede ve Özgür Zeydanoğlu ile binlerce vatandaş katıldı.  

Mitingte ilk sözü alan HDP Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, miting alanını dolduran binlerce kişinin coşku ve heyecanının kendilerine büyük bir umut verdiğini belirterek "Sizler bu coşkunuz ile ile 24 Haziran seçimlerine hazır olduğunuzu gösteriyorsunuz. İktidar yolcudur onları burada tutacak hiç bir şey kalmadı. İktidar gidicidir. Yolcudur abbas bağlasan durmaz. Ama herşeye rağmen sandıklarımıza ve irademize sahip çıkacağız" dedi.

HDP'nin diğer milletvekili adayı Dr. Sait Dede ise, "24 haziran'da  hükümetin bu politikalarına karşı en iyi cevabı sandıkta vereceğiz" dedi. Hava muhalefeti nedeniyle mitinge katılamayan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yerine söz alan Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti ve MHP'ye gereken dersi vereceklerini belirterek, cezaevine attıkları milletvekilleri ve belediye başkanlarının hesabını ise soracaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde sona erdi. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.