Hastaneye geç götürüldü, felç oldu

Hastaneye geç götürüldü, felç oldu

Şemdinli ilçesinde aşırı kar yağışı ardından köy yollarının açılmaması nedeniyle 3 gün sonra omuzlarda taşınarak hastaneye getirilen Hasan Çiftçi (9) isimli çocuk felçli kaldı.

A+A-
Hakkari"nin Şemdinli ilçesinde 4 gün boyunca yoğun yağan kar nedeniyle tüm köylerin yolları kapandı. İlçeden 17 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar (Nehri) Köyü"nde 3 gün boyunca hasta olan ve yatakta bekletilen Hasan Çiftçi (9) isimli çocuk, köy yollarının açılmaması üzerine köylülerin omuzlarında hastaneye getirildi.

Hastaneye geç getirilen Çiftçi'nin felç olduğu öğrenildi. Çiftçi'nin ilçe merkezinde yaşayan yakınları, Köy yollarının açılması ve hastalarının ilçeye getirilebilmesi için kaymakamdan yardım talebinde bulunduklarını dile getirerek, ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine 6 saatlık bir yolculukla köye gittiklerini belirten hasta yakınları, hastayı hazırladıkları ilkel sedyeye koyarak omuzlarda 7-8 saatlik bir yolculuk sonrası hastaneye getirdiklerini söyledi.

semhast3.jpg


"Kardeşimi geç götürdüğümüz için felç oldu"

Hastanın ağabeyi Şemsettin Çiftçi, “Kaymakamlığa durumumuzu bildirdik, fakat yardım gelmedi. Hastamızı hastaneye getirmek için kaymakamdan helikopter talep ettik, fakat kaymakam helikopter gönderme imkânının olmadığı söyledi” dedi.

Kardeşinin zamanında hastaneye götürülemediğini ifade eden ağabey Çiftçi, “Kadeşim 3 gün köyde bekletildi. Kardeşim zamanında hastaneye getirilmediği için felç oldu. Yakınlarımız hastanenin 112 acil servisini aradılar, yardım istediler. Fakat servisteki görevli ısrarla 'oradaki hastanın yakını bize ulaşması gerekir' dedi.

Bize yardım gönderilmedi ve mecburen biz de buradan kendi çabalarımızla hastamızı 17 kilometre yoldan ayakla getirdik. Hastamızı erken getiremediğimiz için sağ tarafı baştan aşağı felç oldu” dedi. DİHA

semhast4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.