Hava saldırısında en az 30 göçmen öldü

Hava saldırısında en az 30 göçmen öldü

Libya'nın doğusunu kontrol eden General Hafter'in başkent Trablus'taki hükümete karşı başlattığı savaş kızışıyor. Trablus'ta dün gece düzenlenen hava saldırısında en az 30 göçmen yaşamını yitirdi. Saldırıdan Hafter sorumlu tutuluyor.

A+A-

General Halife Hafter'in ülkenin doğusundan harekete geçerek başkent Trablus'taki hükümete saldırı başlattığı Libya'da, dün gece bir göçmen merkezine hava saldırısı düzenlendi. Bir sağlık yetkilisi 40 göçmenin yaşamını yitirdiğini söyledi. Birleşmiş Milletler ise ölü sayısını 30 olarak verdi.

Birleşmiş Milletler, Trablus yakınlarındaki Tajoura'da meydana gelen saldırının hedefindeki merkezde yaklaşık 600 göçmenin tutulduğunu da açıkladı. Ölenlerin çoğunun Afrikalı göçmenler olduğu belirtilirken, yaklaşık 120 kişinin yaralandığı haberleri geliyor.

General Hafter'in yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu, hafta başında Trablus çevresine hava saldırıları düzenlemeye başlayacaklarını açıklamıştı. Trablus hükümeti de saldırıdan Hafter'i sorumlu tuttu. Hafter güçleri bu suçlamayı reddedip iddiaları yalanladı. Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamadaysa, saldırıyı kimin düzenlediğinin şu an için teyit edilmediği belirtildi.

Petrol zengini Libya'da 41 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin 2011'de NATO destekli isyanla devrilmesinden bu yana sular durulmuş değil. Ülke, ana hatlarıyla doğu ile batı arasında bölünmüş durumda. Libya aynı zamanda, daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya gitmek isteyen Afrikalıların ana rotası konumunda. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.