Hava şartları balık fiyatlarını olumsuz etkiledi

Hava şartları balık fiyatlarını olumsuz etkiledi

Karadeniz'de son günlerde etkili olan elverişsiz hava şartları balık fiyatlarını olumsuz etkiledi.

A+A-

Bir haftadır mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları balık fiyatlarına tavan yaptırdı. Bazı balıklarda yaklaşık yüzde 50 fiyat artışları oldu. Özellikle kalkanın kilosu 100 TL'ye kadar çıktı. Artan balık fiyatları vatandaşı olumsuz etkiledi. Balıkçılar, havaların düzelmesiyle fiyatların düşeceğini söyledi.

Topal: "Talep çok ama balık yok"

Bir haftadan beri balık fiyatlarının artış gösterdiğini söyleyen balıkçı Kadir Topal, "Bir haftadır olumsuz hava balık fiyatlarını etkiliyor. Şu anda hamsi, mezgit, barbun fazla çıkmıyor. Sattığımız levrek, çupra, somon, alabalık, tirsi. Kalkanın kilosu 100 lira. Denizde fırtına var. Havalar düzelirse fiyatlar düşebilir. Hamsi 15 TL, küçük mezgit 10, büyük mezgit 20 TL, büyük barbunların kilosu 30 TL, tirsi 15 TL, alabalık 12 TL, levrek 20 TL, çupra 18 TL, palamudun dört tanesi 10 TL. Şuan en fazla satılan alabalık, levrek, çupra. Kalkan fiyatları bir kaç gün önce 70 TL iken şimdi kilosu 100 TL. Talep çok ama balık yok. Doğal olarak vatandaşa fiyatlar pahalı geliyor ve vatandaş alamıyor" dedi.

Köse: "Havalar düzelirse fiyatlar düşer"

Balığın kıtlaştığını söyleyen balıkçı Hasan Köse, "Denizde rüzgar var, balık yok. Levrek, çupra, somon var. Kalkan 90-100 arası. Balık az olduğu için fiyatlar yüksek. İnşallah havalar düzelirse fiyatlar düşer" diye konuştu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.