Havalimanına füze saldırısı yapıldı

Havalimanına füze saldırısı yapıldı

Suriye devlet televizyonu (SANA), ülkenin merkezindeki Tayfur askeri hava üssüne birçok füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

A+A-

Doğu Guta'da kimyasal saldırı düzenlendiği iddialarının ardından Suriye'ye füze saldırısı düzenlendi. Reuters haber ajansının, Suriye devlet televizyonu'na (SANA) dayandırdığı haberinde, ülkenin merkezindeki Tayfur havaüssü yakınlarında şiddetli patlama sesleri duyulduğu, havaüssünün bir çok füze tarafından hedef alındığı bildirildi.
SANA “Tayfur havaalanını birden fazla füze vurdu” ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre saldırıda, birden fazla kişi yaralandı ya da hayatını kaybetti.

Suriye güçlerinin saldırıya karşılık verdiği de gelen bilgiler arasında.

ABD: BİZ SALDIRMADIK

Konuyla ilgili üst düzey bir Amerikalı yetkiliden de açıklama geldi. Açıklamada, üsse ABD'nin saldırdığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, “Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor” dedi ve ekledi: “Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz.”

Reuters'a konuşan Amerikalı bir üst düzey yetkili de, ABD'nin Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

Bazı yerel kaynaklara göre ise saldırıyı İsrail gerçekleştirdi…

RUSYA KARŞILIK VERECEK İDDASI

NTV'nin haberine göre Suriye'de bulunan Rus füze savunma S-400 sistemi aktive edildi. İki motorlu yüksek irtifa önleme uçağı olan MIG-31'ler de 24 saat devriye geziyor. Suriye'de, ABD füzelerinin menzilinde 20 kritik bölge ve üs olduğuna dikkat çekiliyor.

TRUMP, ‘ESAD BEDEL ÖDEYECEK' DEMİŞTİ

Doğu Guta'da kimyasal saldırı iddialarının ardından ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Esad için ‘hayvan' ifadesini kullanmış ve “Esad büyük bir bedel ödeyecek” demişti.

RUSYA: SALDIRIYA ZEMİN HAZIRLANIYOR

Rusya'dan yapılan açıklamada ise kimyasal saldırı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Suriye'ye yönelik bir askeri müdahaleye zemin hazırlanmaya çalışıldığı ifade edilmişti.

Fransa Devlet Başkanı Macron da kimyasal saldırının teyit edilemediğini söylemişti.

BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Pazartesi günü sabah saatlerinde ABD'nin ve diğer sekiz üye ülkenin talebiyle acil olarak toplanacak.

“Uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditler” nedeniyle Rusya'nın talebi sonucu yapılacak BMGK acil toplantısı ise öğle saatlerinde olacak.(Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.