HDP: Antalya cezaevlerinde yoğun baskı var

HDP: Antalya cezaevlerinde yoğun baskı var

HDP tarafından yapılan açıklamada, 'Alanya Cezaevinde çıplak arama dayatılıyor' denildi.

A+A-

HDP Antalya İl Yönetimi bir basın açıklaması yaparak Antalya ve Alanya cezaevlerinde siyasi tutuklulara yoğun baskı ve çıplak arama dayatıldığını, buna sessiz kalamayacaklarını açıkladı.

HDP Antalya İl Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Sevkler yapılırken ve tutsakların cezaevlerine getirildiğinde uğradıkları ağır hak ihlallerini ve tutsaklara dayatılan çıplak aramaları, parti olarak kabul edemeyiz” denildi.  Evrensel'de yer alan habere göre açıklamada “İzmir'den Alanya Cezaevine 6, Antalya Cezaevine 5 tutsak gönderildi. Bu insanlar yolculukları boyunca hiç mola vermeksizin önce Antalya L Tipi Cezaevine getiriliyor. Burada kalacaklar indirildikten sonra hiç mola verilmeden Alanya'ya devam ediliyor. Alanya Cezaevinde çıplak arama dayatılıyor ve bu yaptırımın kabul edilmemesi üzerine tutsaklar saldırıya uğruyor ve şiddetle kaba dayağa maruz kalıyorlar” ifadeleri yer aldı. 

DİYABET HASTASINA İLAÇLARI VERİLMİYOR

HDP şöyle devam etti:  “Siyasi tutsaklar sayımlarda askeri nizam ayakta dizilmeye zorlanıyor ve sürekli hakaretlere maruz kalıyorlar.Kadın tutsakların koğuşları basılmış bütün özel eşyaları dağıtılmıştır. Arama sırasında fayanslar bile sökülmüştür. Bu süreçte ağır hakaretler ve tehditler de devam etmektedir. Benzer baskılara maruz kalan erkek tutsaklardan 14 hükümlü Denizli'ye sürgün ediliyor. Bu ve benzeri baskılara karşı partimizin sessiz kalması mümkün değildir. İçeride ve dışarıda sürdürülen bu siyasi soykırım uygulamalarını protesto ediyor ve medya aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirerek duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yaşananların takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.