HDP'de cezaevindeki vekiller aday gösterilmeyecek

HDP'de cezaevindeki vekiller aday gösterilmeyecek

Milletvekili aday listesini 22 Mayıs’ta açıklaması beklenen HDP’de cezaevinde bulunan ve haklarında mahkumiyet kararı bulunan milletvekillerinin yeniden aday gösterilmemesi görüşü ağırlık kazandı.

A+A-

HDP'de hakkında hapis cezası kararı bulunan ancak bu dosyaları henüz görüşülmeyi bekleyen HDP'nin eski grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel ile milletvekili Gülser Yıldırım'ın tekrar aday gösterilmemesi görüşünün ağırlık kazandığı ve bu görüşün cezaevindeki isimlere iletildiği öğrenildi.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, 27. dönemde grup çalışmalarının aksamamasını hedefleyen parti yönetiminin, tutuklu olan, ancak haklarında kesin hapis cezası kararı bulunmayan DTK Eş Sözcüsü Leyla Güven ve HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğulları'nı milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor.

1 Kasım seçimlerinde 59 sandalyeye kazanan HDP'de, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından iki yıl içinde 11 milletvekili eksildi. Bu milletvekillerinin sekizinin haklarında kesinleşen cezalar nedeniyle üçünün ise devamsızlık gerekçesiyle parlamento üyeliği sona erdi. Bu kapsama giren Figen Yüksekdağ, Ferhat Encü, Selma Irmak ve Abdullah Zeydan'ın tekrar aday olma ihtimalleri kalmadı. Cezaevinde olmayan ancak milletvekilliği düşen Osman Baydemir, İbrahim Ayhan, Ahmet Yıldırım, Besime Konca gibi isimler de siyasi yasaklı hale geldiği için yeniden aday olamıyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.